Patrik Olsson | Interview - Zacco
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Patrik Olsson

Regional Director, Sweden West
European Patent Attorney

+46 31 725 8118 / +46 72 973 4091
patrik.olsson@zacco.com

Gothenburg

Patentspecialist, vendte tilbage til Zacco i 2018 efter syv år:

“Stort set alt er nyt eller anderledes nu sammenlignet med dengang, jeg var ansat hos Zacco første gang.”

Da jeg blev ansat hos Zacco (tidligere Albihns) for første gang i 2006, var det på Stockholms-kontoret i en stilling, der kan sammenlignes med et trainee-program. Jeg var netop blevet færdig på universitetet og hos Albihns fik jeg en grundig introduktion til en patent attorneys opgaver og til IP-branchen generelt. Jeg blev hos Albihns indtil 2011, hvor jeg drog videre mod nye udfordringer inden for IP-branchen.

Om at vende tilbage til Zacco

Min ønske om at vende tilbage til Zacco i 2018 skyldes min nysgerrighed omkring de kæmpestore forandringer og den udvikling, som jeg så hos virksomheden. Zacco havde en tilgang til immaterielle aktiver, som var anderledes og gjorde mig nysgerrig. Jeg ønskede at være en del af rejsen og besluttede mig for at sige ja til at overtage ansvaret for ledelsen af Zaccos forretning i Vestsverige med aktuelt ca. 70 medarbejdere. Nu arbejder jeg på Gøteborg-kontoret, som jeg besøgte jævnligt de allerførste år, jeg arbejdede hos Zacco.

Hvad er nyt, hvad er det samme?

Stort set alt er nyt eller anderledes nu sammenlignet med dengang, jeg var ansat hos Zacco første gang. Kontoret er flyttet, vi har nye folk med ekspertise inden for områder, vi ikke havde før, og vi anvender nye systemer.

“Jeg tror, Zacco har forandret sig langt mere end andre IP-virksomheder, især når det drejer sig om produktudbud og spændvidden af kompetencer hos vores medarbejdere. Det, som stadig er der, og som jeg omgående genkendte og havde gode minder om, var den gode atmosfære og den venskabelige omgangstone blandt kollegerne. Vi kan lide et godt grin og bruge tid i hinandens selskab. Det har overhovedet ikke ændret sig.”

Hertil kommer, at nogle af dem, jeg tidligere havde arbejdet sammen med, stadig er her, så jeg har endda også kunnet genopfriske gamle arbejdsrelationer.

En karriere inden for immaterialret

Da jeg blev færdig som ingeniør tog jeg nogle kurser i jura, og jeg synes, at jura var virkeligt spændende; men jeg kunne naturligvis ikke begynde helt forfra igen. Faktisk var min første patent-lærer dengang Bengt Domeij (Medlem af Zaccos bestyrelse). Jeg ville gerne lære mere, og det gik op for mig, at arbejdet inden for IP betød, at man kunne kombinere de to – teknologidelen og juradelen. Så for mig var det den ideelle løsning. Jeg kunne også se mig selv arbejde som ingeniør inden for telekommunikation, helst i en ledelsesrolle, for det kan jeg også godt lide. Sammenfattende kan man sige, at mine interesser med præcision har ført mig derhen, hvor jeg er nu.

Hvordan jeg forestiller mig fremtiden

Jeg har et mentalt billede af, at jeg sidder i et møde med ledelsen hos en stor virksomhed sammen med mine kolleger – en fra hver af Zaccos business lines. Vi beviser så styrken af Zaccos IP360-produkter og viser dem – trin for trin – hvordan alle deres virksomheds aktiver er flettet ind i hinanden og beskyttes fra alle vinkler af os, f.eks. via patenter, varemærker, digital brand, cyber security, secure development og DTI.

Når batterierne skal lades op

Tid til at være sammen med min familie, besøge venner, det er alt, jeg behøver, for at slappe af. Så det er der, du finder mig, på en solskinsdag i min ferie: jeg leger med børnene i haven eller tager en svømmetur på stranden, hvis vejret er godt.

Hvad siger vores folk?

Stein Aamot

Partner
Patent Attorney
Sarpsborg, Oslo, Bergen, Stavanger

Læs hele interviewet

Yashaswini Hiran

Head – Human Resources, Region India
Bangalore

Læs hele interviewet

Lone Prehn

Senior Partner Master of Law European Trademark and Design Attorney
Copenhagen

Læs hele interviewet

Camilla Rendal Nielsen

Senior Partner
Patent Director, Region Denmark & Germany
European Patent Attorney
M.Sc.

Læs hele interviewet

Marcus Eilenberg
Tobias Harhoff

Samarbejde på tværs af fagområder: Varemærker og Digital Brands. “Fordi vores arbejde går hånd i hånd

Læs hele interviewet

Vishanth Ramakrishnan
Carin Pettersson

Samarbejde på tværs af landegrænser omkring outsourcing-projekt. “Den anden person er kun et skype-opkald

Læs hele interviewet