Lone Prehn | Interview - Zacco
Zacco logotype
Zacco logotype
Search Language Arrow

Lone Prehn

Senior Partner
Master of Law
European Trademark and Design Attorney

+45 39 48 82 64
lone.prehn@zacco.com

Copenhagen

Trademark-specialist, ansat hos Zacco siden 1990:

“Der er ikke to dage, der er ens. Vi står hele tiden over for nye problemstillinger, der kræver nye tilgange og en kreativ tankegang.”

I princippet laver jeg alt, der har med varemærker at gøre: fra freedom to operate-søgninger og indleveringsstrategier til håndhævelse. Jeg håndterer kundeporteføljer over hele verden – så i dag kunne jeg være ekspert i Saudi-Arabien, og i morgen i Kina eller EU. Jeg kommer rundt, kunne man sige.
Jeg arbejder med alle typer kunder – store koncerner og små opstartsvirksomheder – og med alle typer produkter og tjenester lige fra legetøj til mode eller lægemidler. Grundlæggende kunne det være hvem som helst, der har brug for hjælp inden for dette område.

“Der er ikke to dage, der er ens. Vi står hele tiden over for nye problemstillinger, der kræver nye tilgange og en kreativ tankegang. Det kan jeg rigtigt godt lide.”

En lang karriere hos Zacco

Jeg begyndte min karriere i 1990 som Trademark Attorney hos Lehmann & Ree, som efterfølgende fusionerede med Hofman-Bang & Boutard og senere blev til Zacco. Det var en meget spændende udvikling for mig, da jeg altid havde beundret Hofman-Bang & Boutard og de dygtige konsulenter, der arbejdede dér.
Ca. 10 år senere var der en anden spændende milepæl i min karriere: Jeg blev udnævnt til partner i 1999, og på det tidspunkt var vi 8 ejere af virksomheden. I 2001 fusionerede vi med Stockholms Patentbyrå i Sverige og Bryns Patentkontor i Norge, hvilket var ganske usædvanligt, da det var den første fusion hen over grænserne i Skandinavien på det tidspunkt.
Andre højdepunkter i min karriere var, da jeg blev advokat, da jeg blev Paneldeltager hos WIPO, og da jeg blev næstformand i ADIPA (Association of Danish Intellectual Property Attorneys). Men i bund og grund kan det siges om min karriere: Det har altid handlet om varemærker.

Om Zacco-kulturen

Kulturen hos Zacco er meget åben. Du har nem adgang til ledelsen, og hvis du har ideer eller forslag, så lytter de. Atmosfæren er let, og vi får ofte et godt grin – og kage! Jeg kan også godt lide, at jeg får lov til at organisere mit arbejde ret så selvstændigt hos Zacco og har en arbejdsrelation, der er baseret på tillid.
Jeg vil også bruge ord som hjælpsomhed blandt kolleger om Zacco-kulturen. Uanset om du arbejder langt fra eller tæt på hinanden, så kan du få fantastiske arbejdsrelationer og professionel ping-pong.

De ekstra fordele ved at arbejde hos Zacco

Det at arbejde hos en stor virksomhed som Zacco betyder, at vi er i stand til at håndtere store kundeporteføljer, hvilket igen betyder, at der er en større variation i arbejdsopgaverne. På grund af vores størrelse kan vi tilbyde et bredt udvalg af ydelser – eller det vi kalder vores 360°- perspektiv på intellektuel ejendomsret: alt fra digital brands, varemærker og patenter til cyber security osv.
Jeg anser også vores størrelse og vores tilstedeværelse i mange lande som en ekstra fordel, fordi det betyder, at jeg har mange kolleger at arbejde sammen med og lære af. Forskellene i kultur og sprog, også bare inden for Skandinavien, gør jobbet meget interessant.

Hvad er det, der gør, at du brænder for dit arbejde?

Der er ikke to dage, der er ens. Vi står hele tiden over for nye problemstillinger, der kræver, at man griber tingene an på nye måder og forudsætter en kreativ tankegang. Det kan jeg rigtigt godt lide. Overordnet set brænder jeg for selve fagområdet, Varemærker, og muligheden for, at min ekspertviden kan bruges i vores kunders bedste interesse. Når alt kommer til alt – hvis kunden er glad – er jeg også glad!

Hvad siger vores folk?

Stein Aamot

Partner
Patent Attorney
Sarpsborg, Oslo, Bergen, Stavanger

Læs hele interviewet

Yashaswini Hiran

Head – Human Resources, Region India
Bangalore

Læs hele interviewet

Patrik Olsson

Regional Director, Sweden West European Patent Attorney
Gothenburg

Læs hele interviewet

Camilla Rendal Nielsen

Senior Partner
Patent Director, Region Denmark & Germany
European Patent Attorney
M.Sc.

Læs hele interviewet

Marcus Eilenberg
Tobias Harhoff

Samarbejde på tværs af fagområder: Varemærker og Digital Brands. “Fordi vores arbejde går hånd i hånd

Læs hele interviewet

Vishanth Ramakrishnan
Carin Pettersson

Samarbejde på tværs af landegrænser omkring outsourcing-projekt. “Den anden person er kun et skype-opkald

Læs hele interviewet