Ophavsret - Dansk
Zacco logotype
Zacco logotype

Ophavsret

Ophavsretten skal navnlig beskytte kunstneriske og litterære værker. Det overordnede princip bag ophavsretten er, at ophavsmanden bestemmer, hvorvidt og i hvilket omfang andre må bruge og kopiere hendes eller hans arbejde. Vi kan hjælpe dig, hvis dine værker bruges af andre uden din tilladelse.

Hvad kan du beskytte?

Den ophavsretslige beskyttelse gælder typisk kunstneriske værker, herunder musik, scenekunst, film, visuel kunst og arkitektur, samt litterære værker såsom kort og tegninger og visse designs. Den moderne teknologi har betydet, at den ophavsretslige beskyttelse nu også dækker andre områder, nemlig produkter uden for den traditionelle kunstneriske verden. Eksempler på dette er computerprogrammer og brugergrænseflader.

Der er ikke registreringspligt forbundet med ophavsretten. Det betyder, at den ophavsretslige beskyttelse automatisk træder i kraft, lige så snart værket er blevet til. Den ophavsretslige beskyttelse giver generelt indehaveren af ophavsretten den eksklusive ret til at reproducere værket, skabe afledte værker baseret på dette, offentliggøre kopier af værket og opføre eller vise værket offentligt.

Zacco rådgiver om anvendelsesområdet, effekterne og begrænsningerne af den ophavsretslige beskyttelse samt andre mulige typer beskyttelse. Kort sagt kan vi hjælpe dig med at opnå den bredest mulige beskyttelse af dit værk.

Komplet ophavsretstjeneste hos Zacco

Værker beskyttet af ophavsret har ofte en betydelig kommerciel værdi, og desværre er det ikke altid, andre respekterer din ophavsret. Vores værktøj til onlinebrandbeskyttelse hjælper dig med at overvåge din ophavsret på internettet. Det er yderst effektivt i forhold til at beskytte din ophavsret på onlinemarkedspladser i hele verden. Opstår der problemer, yder vores ekspertteam hurtig og effektiv bistand for at stoppe den uautoriserede kopiering og distribution af dine beskyttede værker. Vi kan også hjælpe dig med dine licensaftaler og forhandle med forlæggere og distributører. Kontakt os allerede i dag!

Contact us

Back to all services Contact our offices