IP-risikohåndtering - Dansk
Zacco logotype
Zacco logotype

IP-risikohåndtering

Risikohåndtering går ud på at identificere risici i forbindelse med intellektuelle rettigheder og derefter prioritere de vigtigste først, så man kan beslutte, hvilke ressourcer der er behov for til at håndtere dem.

Noget enhver forretning bør tænke på

Uanset om du har en IP-portefølje eller ej, er IP-risikohåndtering relevant for dig, da du til enhver tid risikerer at krænke andres rettigheder eller opleve, at det er dine rettigheder som IP-rettighedshaver, der bliver krænket. En krænkelse af IP-rettigheder er – uanset om du krænker eller bliver krænket – en højrisiko-situation, som kan have betydelige konsekvenser for din forretningsstrategi, økonomi og dit omdømme.

Nogen gange er det acceptabelt at løbe en risiko, andre gange er det ikke; sandsynligheden for en risiko må derfor vejes op imod de ressourcer, der skal bruges på at forsøge at eliminere samme risiko.

Med en IP-risikoanalyse får du en række forslag til, hvilke tiltag din virksomhed bør implementere for at afvæbne de IP-risici, som måtte blive fundet i analysen. For patenter kan risikohåndtering indbefatte Freedom To Operate-analyser (FTO); her vurderer man relevansen af patenter og anden offentliggjort information, som dukker frem i en søgning, og finder ud af, hvorvidt de kan have betydning for dine kommercielle aktiviteter.

Har du brug for hjælp til at analysere og håndtere risici? Hos Zacco anlægger vi et 360°-perspektiv og komplementerer vores traditionelle IP-beskyttelsesprodukter med f.eks. Digital IP og Cyber Security. Det betyder, at du får et langt bredere perspektiv end det gennemsnitlige på din intellektuelle ejendom. Med Zacco som din betroede og sikre forretningspartner, får du en unik kombination af juridiske, tekniske, digitale og Cyber-Security-kompetencer. Tag en snak med os!

Contact us

Back to all services Contact our offices