Brugsmodeller - Dansk
Zacco logotype
Zacco logotype

Brugsmodeller

En brugsmodel er en værdifuld “patentagtig” IP-rettighed. En brugsmodel er en eneret til en teknisk frembringelse, der ligesom patenter giver indehaveren af rettigheden ret til at forhindre andre i at udnytte den beskyttede frembringelse kommercielt uden din tilladelse.

Hvorfor er brugsmodeller vigtige?

Små og mellemstore virksomheder har brug for at beskytte sine opfindelser og produkter for at forblive konkurrencedygtige. Patenter kan imidlertid være dyre og svære at få. En brugsmodel er en hurtigere og mere omkostningseffektiv mulighed. Ligesom et patent fokuserer en brugsmodel på tekniske løsninger og omfatter figurer, krav og en beskrivelse.

Den helt grundlæggende definition af en brugsmodel ligner meget definitionen af et patent. Faktisk kaldes brugsmodeller også nogen gange for “petty patents” eller innovationspatenter. Brugsmodeller er kun et muligt alternativ i visse lande, såsom Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Italien, Kina og Sydkorea.

Overvejer du, om en brugsmodel vil være den bedste beskyttelse for din innovation? Kontakt os og find ud af det med hjælp fra vores eksperter.

Contact us

Back to all services Contact our offices